8 december 2021

Tips voor het aanschaffen van kinderkleding

3 min read

Vooral in de jonge levensjaren van jouw kind zul je heel wat kleding nodig hebben. Je baby groeit namelijk snel en wanneer ze wat ouder worden zal er ook veel versleten raken door het ploeteren en klauteren. Nieuwe kleding voor kinderen is er tegenwoordig in overvloed te vinden. Babykleding newborn voor de allerkleinsten en stoere, hippe outfits voor schoolgaande kinderen. Door het ruime aanbod en het vaak opnieuw aan moeten schaffen kan kleding kun je vast wel wat tips gebruiken. Zo zijn er een aantal punten waar je op kunt letten voor en tijdens het moment dat je nieuwe kinderkleding koopt.

Sorteer en maak een lijst

Voordat je nieuwe kleding aan gaat schaffen, is het slim om eerst een inventaris te maken van alles wat je op dit moment hebt liggen. Dus trek die kledingkast van je kind maar leeg. Het is handig om alles onder te verdelen in een paar stapels. Zo kun je de kleren sorteren op wat er nog goed is en wat je kind nog aan kan, een andere stapel voor goede kleding maar die te klein is geworden en een stapel van te kleine, versleten kledingstukken die weg kunnen. Zo zie je makkelijk in één oogopslag wat je nog hebt liggen en wat er aangeschaft moet worden. Met de stapel van goede maar te kleine kleding kan je nog een aantal kanten op. Zo kun je deze zelf proberen te kopen en met de winst kun je weer nieuwe stukken aanschaffen. Deze kleding kun je natuurlijk ook doneren in de kledingcontainer of rondvragen in je omgeving of er iemand nog kleding kan gebruiken. Je kunt deze kinderkleding eventueel ook zelf houden voor een volgend kind.

Koop kleren een maat groter

Zeker wanneer je net een baby hebt zul je merken dat je al snel grotere kleding nodig hebt. Het is dan ook slim om kinderkleding op de groei te kopen. Je doet er vaak net even wat langer mee als je voor één maatje groter gaat. Het kledingstuk moet uiteraard nog wel goed passen, maar zo loop je net iets voor op de groei. Zo kun je langere tijd vooruit met de aangeschafte kledingstukken.

Koop kinderkleding in de sale of tweedehands

Aangezien je zo in korte tijd best veel kleding nodig hebt voor je kind, ga je dit ook merken in de portemonnee. Speel hier daarom ook op in. Probeer bijvoorbeeld om je items in de sale te kopen, dit scheelt je vaak al een aantal euro’s. Dit kun je ook doen aan het einde van een seizoen, maar let er wel op wanneer je kleding inslaat voor het jaar daarop dat je rekening houdt met de groei van je kind. Het loont vaak ook om online rond te kijken en je in te schrijven op nieuwsbrieven, daar krijg je dan weer kortingscodes van. Alles hoeft ook niet gloednieuw te zijn aangezien je kinderen in de jong jaren toch snel uit hun kleding groeien. Om te besparen kun je ook tweedehands kinderkleding kopen, online of in kringloopwinkels.

 

 

Meer verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *