19 oktober 2021

Houten panelen kopen

2 min read

Massief houten panelen zijn er in verschillende soorten en maten. Het hout is van zeer goede kwaliteit. De Slavonische eikenboom uit Kroatië is een van sterkste en beste eikenbomen op aarde. Het hout voor alle eikenpanelen wordt uit deze boom vervaardigd. Deze boom groeit langzaam waardoor het hout niet snel veranderd of achteruit gaat in kwaliteit. Daarom wordt het gebruikt voor massief houten panelen zoals tafelbladen, poten, houtpanelen voor vloeren, keukendeurtjes en al het andere interieur in de woning zoals salontafels en kastdeuren. Het grote voordeel is de duurzaamheid. De bomen die gekapt worden, worden direct vervangen door een nieuwe boom. Hierbij gaan bossen niet verloren en blijft de natuur bespaard. Ook wordt het hout perfect op maat gesneden waardoor verlies van materiaal beperkt blijft.

Soorten houten panelen

Voor de interieurbouw wordt tegenwoordig veel gebruik gemaakt van massief eikenhout. Massief houten panelen zijn daarom voor veel meubelstukken en kasten te gebruiken. Dit komt goed van te pas als je zelf aan de slag gaat met timmeren en zelf meubels in elkaar wilt gaan zetten. Zo zijn er tafelbladen van diverse houttinten qua kleur en patronen. Naast gestoomd hout van de eik zijn er gestoomde beukenpanelen voor tafelbladen en notenpanelen van Amerikaanse noten. Een mooie donkere tint. Ook lichte nostalgische tinten zijn in de mode. De natuurlijke look van het hout wordt behouden. De tafel krijgt zo een robuuste uitstraling. Verder hebben de boomstam tafelbladen een nog natuurlijkere look en zijn net als alle andere producten van massief hout gemaakt.

Massief houten panelen in het interieur

In een industrieel interieur komt massief hout veel voor. De robuuste look versterkt het interieur. Denk aan tafels en salontafels die mooi op elkaar af zijn gestemd. Eikenhout is mooi te combineren met andere materialen in het interieur. Zo zijn massief houten tafelplaten te combineren met stalen (zwarte) poten in diverse designs. Stalen onderstellen zijn te koop voor de houtplaten om als complete tafel te monteren. Daarnaast zijn er ook houten poten van verschillende soorten bijpassend hout te combineren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *