8 december 2021

Beton ciré en een keukenblad

2 min read

Er is weer een nieuwe trend aangekomen. Namelijk beton ciré. Waarschijnlijk heb je dit al wel eens voorbij zien komen in keukenmagazines, of bij het zoeken naar inspiratie voor je nieuwe badkamer. Beton ciré is erg populair bij mensen die al van een meer industriële sfeer houden. Beton is hier goed te combineren met bijvoorbeeld houten keukenkastjes of als je helemaal veel industrie wilt, alles van beton maken!

Gemakkelijk in gebruik

Beton ciré is heel makkelijk zelf te gebruiken. Je kunt het namelijk op bijna elke ondergrond aanbrengen, dus je zal waarschijnlijk niets hoeven slopen uit je oude keuken! Ook kun je zelf de kleur uitkiezen, het hoeft dus niet allemaal maar grijs te zijn. Door een primer te gebruiken voordat je de beton ciré mix aanbrengt, en na het uitharden en schuren een coating gebruikt, is een keukenblad beton cire maken in een paar stappen goed te doen! Ook zorgt dit ervoor dat schoonmaken een eitje wordt, ideaal voor in de keuken.

Doordat je het gemakkelijk met een spaan aanbrengt, kun je ook zelf bepalen wat voor patroon je wilt. Kies voor een gladde look, of breng met een speciale spaan meer detail aan. Wat jij maar wilt! En omdat het allemaal in 1 laag aangebracht wordt, heb je ook geen last van voegen waarin vuil kan ophopen. 

Budgetvriendelijk

Door zelf een keukenblad te maken in plaats van er eentje te kopen, zijn de kosten natuurlijk lager. De kosten voor beton ciré liggen zo tussen de 35 en 45 euro per vierkante meter. Hier komen vaak ook al de primer en coating bij. Naast de aangename prijs, geeft het vanzelfsprekend ook erg veel voldoening om zelf je keukenblad te maken! Je eigen harde werk terugzien in je huis moet een mooi gevoel geven. Nu je een keukenblad beton cire makenonder de knie hebt, kun je alweer dagdromen over je volgende project!

Meer verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *